Dry Needling


Ronald Koens

Fysio Manueeltherapeut, Dry NeedlingRonald is fysiotherapeut sinds 2000. Vervolgens heeft hij Cyriax gevolgd (therapie gebaseerd op orthopedische geneeskunde) en is hij succesvol afgestudeerd manueeltherapeut sinds 2009. Daarna heeft hij Dry Needling afgerond in 2011. Ook ligt zijn interesse bij klachten in en rondom de kaakregio.  


Telefoon: 0252-517145

Email: info@fysiotherapie-elsbroek.nl 

Werkzaam op alle locaties

Dry Needling


Dry needling werkt snel en effectief bij het verminderen van pijn en beweeg beperking veroorzaakt door spieren. Het gaat om een ‘evidence based’ therapievorm gericht op het de-activeren van pijnlijke spierknopen (myofasciale trigger points).


Werking van dry needling


Dry Needling wordt toegepast met zeer klein en dun naaltje (een acupuntuurnaaldje). Dit is een ander gevoel dan bijvoorbeeld bloedprikken. Het acupuntuurnaaldje voel je daarom nauwelijks. Met de naald wordt een samentrekking van de spier opgewekt. Dit is wel gevoelig en voelt een beetje als kramp of schokje lokaal in de spier. De spier ontspant hierdoor langdurig. Je kunt Dry Needling eigenlijk overal in het lichaam toepassen. Daar waar een spier verkrampt en pijnlijk is of uitstraalt naar lager in een been of arm is er een goede indicaties om dry needling toe te passen. Dry Needling wordt al jaren door onze therapeuten toegepast. Dry Needling staat niet op zich maar wordt in een fysiotherapie behandeling altijd in combinatie met andere therapievormen gebruikt.  


Dry Needling werkt onder andere goed bij:


·        overbelastingsklachten zoals RSI / KANS,

·        sportblessures

·        houdingsklachten

·        pijnlijke plekken die met massage niet weg gaan

·        schouderpijn

·        hoofdpijn