Over ons

Over ons


Fysiotherapie Elsbroek is er voor iedereen met klachten of chronische aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Daarnaast richten wij ons op mensen met een verminderde algehele gezondheid. Onze unieke aanpak zorgt voor een optimale behandeling op ieder niveau.

Ons team bestaat uit professionals die gespecialiseerd zijn in het verbeteren en het in stand houden van uw gezondheid. In nauwe samenwerking met u werken wij aan een actief herstel en helpen wij bij het verminderen en verhelpen van uw orthopedische, maar ook chronische klachten.


Onze actieve aanpak levert niet alleen snel resultaat, maar vooral structureel herstel. Want hoe onafhankelijker van zorg u bent, des te beter. Geen kortstondige oplossingen dus, maar duurzame resultaten voor de lange termijn. Wij beoordelen klachten vanuit het biopsychosociale model. Dit betekent dat we niet alleen naar de lichamelijke kant kijken, maar ook naar andere zaken, zoals de thuis- en werksituatie. En dat we oplossingen bieden bij gezondheidsrisico’s, klachten en belemmeringen in het dagelijks functioneren. Indien nodig maken wij gebruik van multidisciplinaire samenwerking. Dit kan bijvoorbeeld in samenwerking met de diëtist, podoloog of medisch specialist.

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Elsbroek zijn uw specialisten binnen Hillegom!

Al sinds 1989 staat wij voor fysiotherapie zoals fysiotherapie bedoeld is: kwalitatief hoogwaardige zorg mét extra aandacht voor de cliënt en zijn/haar situatie. Daar staat een groot team van ervaren specialisten garant voor! Bovendien bent u verzekerd van behandeling en therapie op basis van de nieuwste medische inzichten. En in Hillegom is Fysiotherapie Elsbroek nooit ver weg, met fysiotherapiepraktijken op 4 locaties;


- Hoofdlocatie: Vincent van Goghsingel 2

- Dienstencentrum Elsbroek (Abellalaan 1D)

- Huisartsen Hillegom Zuid (Garbialaan 2)

- Zorgcentrum Parkwijk (Parklaan 2)


Joost Ruigrok

Praktijkeigenaar / Fysio / mcKenzie /

Master Manueeltherapeut


Joost is werkzaam sinds 2007 en is sinds 2016 praktijk eigenaar van Fysiotherapie Elsbroek. Zijn specialisaties liggen vooral op wervelkolom gerelateerde (nek, borstwervelkolom, onderrug en SI) en duizeligheidsklachten. Zeker de langdurig bestaande klachten vormen een uitdaging!  

Meetbaar te werk gaan geeft hem plezier in zijn vak uit te oefenen en zijn patientgroep efficient klachtenvrij te krijgen. 

Nanda Ruibing


Fysiotherapeute / Msc Kinderfysiotherapeute


Nanda is de enige kinderfysiotherapeut in Hillegom en werkt in het Dienstencentrum Elsbroek. Zij heeft haar Master of Science diploma behaald binnen dit specialisme.

Eva Klaassen

Fysiotherapeute 


Eva is ons team komen versterken vanaf mei 2019. Ze is allround fysiotherapeute wat haar breed inzetbaar maakt. Acute blessures, maar ook chronische klachten vindt ze een uitdaging om op te lossen. 

Manuela Bijwaard

Fysiotherapeute / Msc SportfysiotherapeuteManuela heeft de opleiding fysiotherapie in Leiden afgerond in 2010. Een jaar later is zij gestart bij Fysiotherapie Elsbroek. Manuela is binnen Hillegom de enige Msc. Sportfysiotherapeute. Ze werkt graag met sporters en bijhorende revalidatie. 

Myrna van Reisen

Fysiotherapeute / Hart / Geriatrie


Sinds april 1989 is Myrna werkzaam als algemeen fysiotherapeut.

In de loop van de jaren heeft zij zich meer gaan richten op het begeleiden en behandelen van de oudere mens.

Vanaf 2018 is Myrna zich tevens gaan specialiseren in het behandelen van mensen met hart-, vaat- en longaandoening. Ze staat geregistreerd in Chronisch Zorgnet.

Lauren True

Fysiotherapeute / Geriatrie


Lauren is werkzaam binnen organisatie HOZO op locatie Bloemswaard en Parkwijk, maar komt ook aan huis wanneer dit geïndiceerd is. Ouderenzorg is haar interesse gebied. 

Ronald Koens

Fysio Manueeltherapeut, Dry NeedlingRonald is fysiotherapeut sinds 2000. Vervolgens heeft hij Cyriax gevolgd (therapie gebaseerd op orthopedische geneeskunde) en is hij succesvol afgestudeerd manueeltherapeut sinds 2009. Daarna heeft hij Dry Needling afgerond in 2011. Ook ligt zijn interesse bij klachten in en rondom de kaakregio.  


Mark van Eeden

Fysiotherapeut


Mark is sinds sinds januari 2020 werkzaam bij de praktijk. Zijn interesse voor het vak is ontstaan na een zelf doorgemaakte voorste kruisband revalidatie. Dit is ook terug te zien in zijn werkwijze als fysiotherapeut.  (sport-gerelateerde) klachten aan de knie/enkel, en schouder vallen binnen mijn interesse gebied. In de nabije toekomst is Mark van plan om de master musculoskeletale therapie te starten, wat een combinatie is tussen sport fysiotherapie en manuele therapie. 

Erica Luk

Fysiotherapeute


Erica is sinds zomer 2020 gestart binnen ons team. Haar specialisaties liggen in de revalidatie van de oudere patient, daarnaast ook hartrevalidatie, reumatische klachten en bekkenklachten behoort tot haar werkgebied. Naast deze gebieden houdt Erica zich bezig met therapie in het stoppen met roken!