Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /srv/users/serverpilot/apps/fysiotherapie-elsbroek/public/index.php(9) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 11
Team en specialisaties – Fysiotherapie praktijk Elsbroek

Team en specialisaties

Het team van Fysiotherapie Elsbroek is groeiende. In maart 2017 hebben wij Lauren True verwelkomt met specialisatie ouderenzorg en in oktober 2017 is Rein Jan Zaanen gestart met Dry Needling als specialisatie. Naast Ronald Koens, is hij ook een gedreven therapeut binnen de specialisatie Dry Needling.

Hoofdspecialisaties van de praktijk

De hoofdspecialisaties van Fysiotherapie Elsbroek zijn naast fysiotherapie ook manuele therapie, sportfysiotherapie, kinderfysiotherapie en geriatrische fysiotherapie.

Team fysiotherapie Elsbroek

Joost Ruigrok

Praktijkeigenaar / Fysio / McKenzie / Manueeltherapeut

Joost heeft de opleiding fysiotherapie in Leiden afgerond in 2007. Vervolgens gestart met de master Manuele Therapie aan de SOMT in Amersfoort. In 2011 was deze opleiding succesvol afgerond. Tijdens deze masteropleiding heeft hij de opleiding McKenzietherapie in Antwerpen gevolgd en deze verlengd met de cursus extremiteiten. Na 10 jaar werkzaam te zijn in verschillende eerstelijnspraktijken (Hillegom, Haarlem) is hij sinds 1-6-2016 praktijk eigenaar geworden van Fysiotherapie Elsbroek. Zijn specialisaties liggen vooral op wervelkolom gerelateerde (nek, borstwervelkolom, onderrug en SI) en duizeligheidsklachten.

 

Manuela Bijwaard

Fysiotherapeute / Master of Science Sportfysiotherapeute / ZwangerFit docente

Manuela heeft de opleiding fysiotherapie in Leiden afgerond in 2010. Een jaar later is zij gestart bij Fysiotherapie Elsbroek. Binnen de praktijk wordt de ZwangerFit® en COPD-groepen verzorgd door haar. Daarnaast is zij gespecialiseerd in bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap waarbij oefentherapie voorop staat. In 2018 is zij afgestudeerd als MSc. Sportfysiotherapeute. Haar specialisaties liggen bij COPD, bekken(bodem) en sport gerelateerde klachten.

Ronald Koens

Fysio / Manueel therapeut / Dry Needling

Ronald is fysiotherapeut sinds 2000. Vervolgens heeft hij Cyriax gevolgd (therapie gebaseerd op orthopedische geneeskunde) en is hij succesvol afgestudeerd manueeltherapeut sinds 2009. Daarna heeft hij Dry Needling afgerond in 2011. Hij is binnen de Dry Needling ook instructeur voor therapeuten in opleiding. Ook heeft hij het Medical Taping Concept (MTC) in 2001 eigen gemaakt. Dit maakt hem allround binnen de manuele therapie. Ronald is een vooruitstrevende therapeut en wil graag op de meest evidence based manier te werk gaan. Hij wil in zijn werkwijze en visie de beste wetenschappelijk manier van behandelen inzetten.

 

Nanda Ruibing

Fysiotherapeute / Master Kinderfysiotherapeute

Nanda is de enige kinderfysiotherapeut in Hillegom en werkt in het Dienstencentrum Elsbroek. Zij heeft haar Master of Science diploma behaald binnen dit specialisme.

In het Dienstencentrum Elsbroek is de omgeving volledig ingericht speciaal voor kinderen.

 

Myrna van Reisen

Fysiotherapeut, geriatrie en neurologisch fysiotherapeut

Myrna heeft de opleiding fysiotherapie in Leiden afgerond in 1988.

Sinds april 1989 is zij werkzaam als algemeen fysiotherapeut.
In de loop van de jaren heeft Myrna cursussen gevolgd voor bekken- en bekkenbodemgeralateerde klachten.
Ze heeft de cursus Medical Taping afgerond.
De laatste jaren richt ze zich met name op de ouder wordende mens. Hiervoor heeft ze verschillende cursussen gevolgd voor de geriatrische patiënt.

Lauren True

Fysiotherapeute, geriatrie fysiotherapeute

Lauren is werkzaam binnen organisatie HOZO op locatie Bloemswaard en Parkwijk, maar komt ook aan huis wanneer dit geïndiceerd is. Ouderenzorg is haar specialisme.

 

Margot van Hoften- van Nes

Fysiotherapeute, oedeemtherapeute

Margot werkt voornamelijk met het opbouwen van de belastbaarheid na een blessure of operatie. Ook is werken met ouderen een belangrijk onderdeel, vaak omdat er sprake is van meer complexe problematiek. Daarnaast werkt ze met verschillende orthopedische behandeltechnieken waarin ze zonder het ‘kraken van gewrichten’ toch tot een eindresultaat komt.

Naast algemeen fysiotherapeut is ze ook ook oedeem therapeut en zet ze lymfedrainage in bij blessures, en/of andere ontstekingsreacties. Littekenweefsel kan ook door haar behandelt worden met fascie technieken waardoor verklevingen worden tegengegaan.

Specialismen:

 • Fysiotherapie

 • Manuele therapie

 • Sportfysiotherapie

 • Mckenzietherapie

 • Kinderfysiotherapie

 • Duizeligheidstherapie

 • Dry Needling

 • Oedeemtherapie

 • Hart / long (COPD) revalidatie

 • Geriatrische fysiotherapie

 • Valpreventie

 • Medical taping concept

 • Medische Fitness